Padi Open Water kursusplan start 3. februar 2015

Padi Open Water kursusplan start 3. februar 2015:

 

Dato, tidspunkt og sted

Indhold

Bemærkninger

Tirsdag d.3. februar

Kl.19.00-ca.22.00

Marsvinets klubhus

Introduktion til kurset og teoriundervisning

modul 1 + 2

Lektier:

Læs kapitel 1 + 2 af Open Water Diver-manualen og se afsnit 1 + 2 af Open WaterDiver-videoen

Mandag d.16.februar

Kl.19.00-ca.22.00

Fredericia Svømmehal

 

Bassindyk 1

Vi har bassinet fra 20.00-21.30, men vi mødes i god tid, så vi kan samle udstyr, lave briefing og være klar til at hoppe i vandet kl.20.00 (mest mulig tid under overfladen J)

Mandag d.23.februar

Kl.19.15-ca.22.00

Fredericia Svømmehal

 

Bassindyk 2

Samme procedure som sidste mandag J

Tirsdag d.3. marts

Kl.19.00-ca.22.00

Marsvinets klubhus

 

Teorimodul 3+4

Lektier:

Læs kapitel 1 + 2 af Open Water Diver-manualen og se afsnit 1 + 2 af Open WaterDiver-videoen

Mandag d.9.marts

Kl.19.15-ca.22.00

Fredericia Svømmehal

 

Bassindyk 3+4

Fremgangsmåde ligesom sidst

Mandag d.23.marts

Kl.19.15-ca.22.00

Fredericia Svømmehal

 

Bassindyk 5

Også her gør vi, som vi plejer

Tirsdag d.24. marts

Kl.19.00-ca.22.00

Marsvinets klubhus

Teorimodul 5 + teoriprøve

Lektier:

Læs kapitel 5 af Open Water Diver-manualen og se afsnit 5 af Open WaterDiver-videoen

Prøven:

Består af 50 spørgsmål i den dykkerteori, der er blevet gennemgået i teorimodul 1-5

Tirsdag d.14.april

Kl.18.00-ca.21.00

Marsvinets klubhus

 

Havdyk 1

Vi mødes ved klubben. Herfra kører vi ud og tager vores første havdyk – vejret (vind og strøm) afgør, hvor vi dykker.

Lørdag d.18.april

Kl.08.30-ca.14.00

Marsvinets klubhus

 

Havdyk 2+3

Vi sejler med Marsvinet ud og tager 2 havdyk. Tag madpakke med!

Tirsdag d.21.april

Kl.18.00-ca.21.00

Marsvinets klubhus

 

Havdyk 4

Vi sejler ud med Marsvinet og tager vores 4. havdyk.

Tirsdag d.28.april

Kl.19.00-ca.21.30

Marsvinets klubhus

 

Erfaringsdyk

I er nu færdiguddannede dykkere!

I skal ud på jeres første dyk på egen hånd – dvs. uden instruktør ved hånden men sammen med gode, erfarne Marsvin-dykkere på et helt almindeligt fornøjelses-aftendyk i Lillebælt!

  

Vigtigt:

Fremmøde:

Det er meget vigtigt, at man møder op til alle de obligatoriske dyk og teorimoduler, fordi hvert dyk og teorimodul bygger oven på det foregående. Der er således ikke noget, der kan undværes eller springes over.

Svømmehal:

Ved kursusstart får man udleveret et armbånd, der giver adgang til svømmehallen mandage aftener. Man skal betale et depositum på 50 kr. for armbåndet. Man er således meget velkommen til også at tage i svømmehallen på de mandage, hvor der ikke er planlagt kursusdykning.

Erfaringsdyk:

Efter certificering – dvs. efter beståede havdyk og teoriprøve – er der lagt et erfaringsdyk ind i kursusplanen, hvor de nye dykkere introduceres til den daglige dykning i Marsvinet uden instruktør ved hånden. Det foregår ved, at nogle af klubbens talrige garvede medlemmer tager sig af nye dykkere på et godt, nemt og spændende dyk. Der opfordres til, at man efter endt kursus deltager på flere af Marsvinets dyk for at få noget erfaring. Og der vil være rige muligheder for flotte og spændende dykninger i foråret og forsommeren både i og udenfor Lillebælt.

Helbred og kondition:

Man skal have et godt helbred for at lære at dykke. Det efterprøves gennem en helbredserklæring, man udfylder ved kursusstart. Er der tvivlspørgsmål om ens helbred i forhold til dykning, skal man have foretaget en dykkerrelateret læreundersøgelse, inden man kan lære at dykke. Langt de fleste har ingen problemer, men har man fx epilepsi, astma, sukkersyge, hjerte-, lunge- eller kredsløbsproblemer eller øreproblemer, skal man have foretaget en lægeundersøgelse.

Man skal ikke være nogen superatlet for at lære at dykke, men man skal være i almindelig god form. Man skal desuden kunne svømme 300 meter m. maske, snorkel og svømmefødder uden problemer og træde vande/holde sig flydende uden hjælpemidler i 10 minutter. Det afprøver vi i svømmehallen!

Kursusmateriale, bog og dvd:

 

Man skal selv skaffe bog + dvd. De kan købes hos de fleste dykkercentre - fx Diving 2000 i Odense - eller på nettet - fx http://www.kingfish.dk/padi-open-water-ultimate-crewpak-m-computer-manual. På kurset dykkes der med dykkercomputer, hvilket vil sige, at der ikke bliver undervist i brug af dykkertabel. Man behøver derfor ikke at købe en dykkertabel.

 

Om man køber eller låner bog + dvd, må man selv om. De fleste vil dog synes, at det er rart at have bogen til senere reference, når man bliver i tvivl om et eller andet.

Kursusmateriale, udstyr:

Ved dykning i bassin kan man låne alt udstyret. Ved dykning i havet skal man selv have dragt (minimum 7mm våddragt m. hætte, handsker og sko), maske, snorkel og svømmefødder (m. hælrem). Resten kan man låne. Man må selv afgøre, om man vil dykke m. våddragt eller tørdragt. Man får naturligvis undervisning og vejledning om udstyr i løbet af kurset, så man ved, hvad man skal se efter, når man køber dykkerudstyr.

Pris:

 

Prisen for kurset er 2.500 kr. Hertil kommer certificeringsudgifter til PADI på 300 kr. Halvdelen af de 2.500 kr. betales ved kursusstart, halvdelen ved første havdyk. De 300 kr. til PADI betales ligeledes ved første havdyk.

Deltagerantal:

Maksimalt otte deltagere.

 

Yderligere information:

Kontakt instruktør Martin Jørgensen på e-mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 31194032.