klubhus

Med måske Danmarks bedste placering, forenden af havnegade i Middelfart, bag ved det gamle værft og helt ud til Lillebælt ligger Dykkerklubben Marsvinet-Lillebælt.

Klubben blev stiftet i 1985 ved en sammenlægning af de 2 klubber Marsvinet og Lillebælt, som alle andre klubber har der været gode og knap så gode perioder, med svingende medlemstal.

De senere år har antallet af medlemmer svinget mellem 110 - 120 medlemmer.

Klubben ejer selv klubhuset, der ligger på en langtidslejet grund. Huset er dog ikke tidssvarende og der arbejdes ihærdigt på, muligheden for at bygge nyt.

Kompressor

Der rådes over en 400 l/min stationær Bauer kompressor, en 100 l/min rejsekompressor, Continox continously blending system, booster og 96000 l luftbank.

Om sommeren ligger klubskibet "Marsvinet II" ud for klubben. Det er en nyrenoveret 34 fods Starlet, som er klubbens primære båd med 4 - 6 sovepladser.

Derudover har klubben en Prosafe 520 RIB med 90 hk Yamaha motor fra 2008 og sidescan sonar.

Marsvinet

Klubben har rigtig mange forskellige udvalg, som arbejder på, at forbedre klubbens image og medlemstal, samt skabe en klub med plads til alle former for dykkere og deres familier.

På dykkersiden var det tidligere mest vragdykning der blev dyrket, dette har gennem de sidste år ændret sig, således at der nu også er kommet fokus på naturdyk og undervandsfoto og der findes idag mange dygtige u/v fotografer i klubben.

Uddannelsesmæssigt påbegyndes der hvert år i januar et Open Water kursus for nye dykkere og der afholdes løbende videreuddannelser, bl.a advanced-,  nitrox- og blenderuddannelse.
En del medlemmer er uddannet i advanced nitrox, trimix og på rebreather.

Der er faste dykketure med klubbåden hver tirsdag i sommerhalvåret og første lørdag og tredje søndag hver måned. Her er det deltagerne som bestemmer hvor turen går hen.

Klubben plejer også at arrangere en eller flere ture til Norge. Desuden har der været afholdt dykkerture til bl.a. Island, Sverige, Scapa Flow, Mexico, Kroatien og Ægypten.

En fast tradition er Pinseturen, hvor de fleste tager familien med. På Pinseturen er dykning selvfølgelig højt prioriteret, men der lægges også stor vægt på det sociale sammen med familien.

Hvert år lejes Strib svømmehal en time om ugen i årets første 3 måneder. Svømmehallen bruges til uddannelse af nye dykkere, men er også åben for resten af klubbens medlemmer og deres familie.

Klubben har meget fokus på det sociale aspekt. Dette ses blandt andet til klubaften, om tirsdagen. Her kommer en del medlemmer for at få en kop kaffe, øl, eller vand samt en snak, mens andre kommer for et dykke.

Aktivitetsudvalg sørger for at der med jævne mellemrum afholdes fester, bowling, paintball, samt grillaftener på Fænøkalv for hele familien, som oftest med rigtig god tilslutning.

Klubben "råder over" en del PADI og IANTD instruktører, hvorfor uddannelse af nye dykkere og videreuddannelse foregår i disse systemer.

Hjemmeside har efterhånden eksisteret en del år og er efterhånden blevet den primære kontaktform
 medlemmerne imellem. Hjemmesidens indeholder et debatforum, som ofte er meget aktivt.

Dykkerklubben Marsvinet-Lillebælt er kort sagt en klub med plads til alle og med rigtig mange muligheder for den enkelte dykker og med en placering lige midt i Danmark, er det muligt, at nå utroligt mange dykkersteder inden for overkommelig tid, hvis man da ikke bare vælger at dykke i Lillebælt, som er noget af Danmarks bedste naturdykning.

Klubkontigent:

A-medlem - årlig kontingent kr. 1.500,- (kr. 750,- betales halvårligt forud)
B-medlem - årlig kontingent kr.    200,- (kr. 200,- betales helårligt forud)

Familiemedlemsskab (betales halvårligt forud):

Et A-medlem - resten B-medlemmer - kr. 1.700,-
To A-medlemmer - resten B-medlemmer kr. 3.000,-
Familie B-medlemmer kr. 350,- (betales helårligt forud)

Iltabonnement: kr. 250,- årligt (betales halvårligt forud og omfatter frit forbrug af ilt)

Indmeldelsesgebyr: kr. 50,-

DSF kontigent (indeholdt i A-medlemmers kontigent)Seniorkontigent kr. 280,00 (indmeldelsesgebyr kr. 50)
Junior 1 kr. 160,00 (indmeldelsesgebyr kr. 25)

1. rykker + kr. 20,-